Johaug går i Holmenkollen for første gang siden 2016

Therese Johaug fikk blant annet spørsmål om hvordan det blir å gå i Holmenkollen igjen, sine tanker om fjorårets fyllepreg og Cola-stuntet på direkten hos NRK. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug er regjerende verdensmester på distansen, men denne gang skal det gås klassisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang siden 2016 at Johaug går på sin egen hjemmebane i Holmenkollen. Da vant hun foran Ingvild Flugstad Østberg.

Sist gang det ble gått klassisk i Holmenkollen var for tor siden og da vant Sundby femmila foran finske Iivo Niskanen, mens Bjørgen vant foran Krista Pärmäkoski.

Av dem som startet på 30 kilometeren i VM så går ikke Heidi Weng.

Verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo er klar for 50 tøffe kilometer i Holmenkollen lørdag. Han fronter 30 norske langrennsløpere.

Både mennenes femmil lørdag og kvinnenes tremål søndag går i fellesstart i klassisk stil.

Johannes Høsflot Klæbo kommer til Holmenkollen med tre VM-gull i bagasjen. Han sto derimot over den avsluttende femmila i fri teknikk i VM.

Johaug: – Skal ikke være russefest

Therese Johaug (30) framsnakker god Kollen-stemning, men vil ikke at helgen i Norges nasjonalanlegg skal bli en russefest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug var klar og tydelig under fredagens pressetreff på Scandic Holmenkollen Park Hotel.

– Det skal være god stemning, men ikke russefest. Det skal være rom for alle, og jeg synes det er bra at de har opprettet egne rusfrie soner, og at det er satt opp gjerder. Det er fint at det er blitt tatt tiltak slik at vi ikke havner der vi var i fjor, sa Johaug.

Fjorårets arrangement gikk over styr, og det fikk også Johaug med seg selv om hun ikke fikk konkurrere da. Det hindret utestengelsen etter dopingdommen.

Denne gangen kommer hun til Kollen som VM-dronning etter tre individuelle gull og ett stafettsølv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det blir en spennende tremil. I fjor lå vel Marit (Bjørgen) langt bak, men vant til slutt. Jeg elsker de harde løypene her i Holmenkollen og har trent mye her i de siste to årene.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug fullførte eventyrlig VM med nytt gull

Johaug: – Vi må ikke bli for kravstore

Uslåelige Johaug tok nytt VM-gull på 10 kilometer klassisk

Tomrom

30-åringen sier at hun opplevde et lite tomrom i de første par dagene etter VM, men at hun er kommet seg igjen nå.

– Jeg var kjempefornøyd, blid, glad og stolt etter VM, men likevel blir det slik at du må lufte ut, og at det oppstår et tomrom når du kommer hjem. Det var tungt i starten på uka, og det er litt rart, fordi man skulle tro at det var motsatt. Men det har kommet seg i de siste dagene, og det er to dager igjen til tremila. Jeg skal være klar søndag, sa Johaug.

Hun er faktisk såpass klar at hun til og med stiller i sprinten i Drammen tirsdag. Selv om hun er på 4.-plass med 437 poeng opp til ledende Ingvild Flugstad Østberg i verdenscupen sammenlagt, har hun ikke helt gitt opp kampen om kula mot bestevenninnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Motiverer

– Jeg stiller først og fremst opp i Drammen fordi det er moro å prøve seg litt i sprint mot slutten av sesongen. Det motiverer at det bare er tre verdenscuphelger igjen, sa Therese Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg vet hva det handler om.

– Jeg er veldig klar over at det skal deles ut mange poeng til, og at det er fullt mulig å ta meg igjen, sa Østberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjøvik-jenta kom hjem fra VM i Seefeld med hele fem medaljer.

– Det er deilig å tenke på at det gikk så bra i VM. Det gir positiv energi inn mot tremila og resten av verdenscupsesongen, sa hun fredag.

Kvinner:

Therese Johaug (Nansen), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Ragnhild Haga (Åsen), Kari Øyre Slind (Oppdal), Silje Øyre Slind (Oppdal), Hedda Østberg Amundsen (Asker), Julie Myhre (Byåsen), Anna Svendsen (Tromsø), Marte Mæhlum Johansen (Østre Toten), Magni Smedås (Lillehammer), Martine Lorgen Øvrebust (Stordal), Marte Skaanes (Strindheim), Tiril Liverud Knudsen (Konnerud), Emilie Fleten (Gol).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Menn:

Johannes Høsflot Klæbo Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Hans Chr. Holund (Lyn), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Emil Iversen (Varden Meråker), Didrik Tønseth (Byåsen), Sjur Røthe (Voss), Martin Løwstrøm Nyengen (Lillehammer), Daniel Stock (Vadsø), Vebjørn Turtveit (Voss), Mikael Gunnulfsen (Ørn), Mathias Rundgreen (Byåsen), Thomas Bucher-Johannesen (Fossum), Mattis Stenshagen (Follebu), Johan Hoel (Åsen).