Solberg scorer høyest på partiledermåling – Grande på bunn

Statsminister Erna Solberg gjør det sterkest på partiledermålingen, mens Trine Skei Grande er på bunn. Her er de to fotografert sammen under Høyres landsmøte i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg gjør det sterkest på partiledermålingen, mens Trine Skei Grande er på bunn. Her er de to fotografert sammen under Høyres landsmøte i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju av ti mener at statsminister Erna Solberg (H) gjør en god jobb som partileder, ifølge en ny måling. Venstre-leder Trine Skei Grande havner på bunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen er gjort av Respons Analyse på oppdrag for VG.

71 prosent av de spurte mener Erna Solberg i «stor» eller «noen» grad gjør en god jobb. Det gjør henne til den best «likte» partilederen, etterfulgt av Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (65 prosent) og Rødt-leder Bjørnar Moxnes (58 prosent).

På bunn i målingen kommer Trine Skei Grande. Bare 28 prosent av de spurte mener at hun i stor eller noen grad gjør en god jobb som partileder.

Les også: Venstre-lederen: – Vi er i en alvorlig situasjon

– Dette er ikke uventet, men det er potensial til å gjøre det bedre. Derfor er det viktigste nå å bruke tiden fremover på forbedringer. Det har vi en plan for, sier Grande til VG.

Nest nederst på listen kommer Olaug Bollestad. 30 prosent av de spurte mener hun gjør en god jobb. Over henne ligger Une Bastholm i MDG med 32 prosent.