Thingnes Bø sitrer før VM-starten

Johannes Thingnes Bø er Norges største gullhåp i skiskytter-VM.
Johannes Thingnes Bø er Norges største gullhåp i skiskytter-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– VM kommer fort, men det kommer ikke fort nok, sier Johannes Thingnes Bø foran mesterskapet i svenske Östersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stryningen er ubestridt skiskytterkonge denne vinteren, men kan han også bli VM-konge?

Svaret får vi i løpet av de neste elleve dagene. Thingnes Bø har mål om å gå samtlige sju VM-øvelser, og han er utålmodig etter å komme i gang. Første gullsjanse kommer som ankermann på mixed-stafetten som åpner VM torsdag.

– Du er i ditt livs form?

– Det har vært jevnt bra hele sesongen. Og jeg synes jeg har gått gjennom alle konkurransene i et veldig godt modus. Så nå handler det om å ligge på dét nivået inn i VM. Og det føler jeg egentlig at jeg gjør. Det er bare å få det på, sa Thingnes Bø til NTB under treningsleiren i Meråker i forrige uke.

Oversikt: Program for VM i skiskyting 2019

Blemme i USA

25-åringen hadde en trøblete sesongoppkjøring med både rhinovirus og ryggproblemer, men rakk å bli frisk igjen til sesongstarten på Sjusjøen. Siden har det gått som smurt for Thingnes Bø. Vel, med ett betydelig unntak:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I det siste rennet før VM, jaktstarten i amerikanske Soldier Hollow, presterte han å løsne kun fire skudd på den siste skytingen. Senere valgte Thingnes Bø å si fra seg både verdenscuppoengene og premiepengene for 4.-plassen i løpet. Og stryningen er ikke bekymret for at det samme skal skje igjen.

– Det var et godt, gammeldags arbeidsuhell, et fjernt øyeblikk. Du skyter jo ikke fire skudd i stedet for fem med vilje. Det var idiotisk. Men jeg fikk uansett gått løpet og gjort den treningen jeg skulle, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Thingnes Bø mister verdenscuppoeng og premiepenger

Fantomsesong

Ser man på sesongen under ett, er det heller ingen grunn til å bekymre seg. Tolv seirer og ytterligere to pallplasseringer er det blitt på 17 renn.

I verdenscupen leder han med suverene 291 poengs margin til russeren Aleksandr Loginov, og dermed er han nesten sikret å få hente sammenlagttrofeet i Holmenkollen etter siste verdenscuprenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thingnes Bø har også tangert skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalens tolv seirer på én sesong, og han er to triumfer unna franske Martin Fourcades utrolige rekord fra 2016/17.

– Det er en rekord jeg ikke tenker noe på, der har jeg holdt meg utrolig rolig. Men jeg tenker på verdenscupen totalt hele tiden. Det er der jeg har lagt all energien, sier Thingnes Bø.

Norsk ekspert: – Doping er ikke forbeholdt russerne

ABC Nyheters dopingekspert: «Fælt å føle seg så til de grader lurt trill rundt»

Ingen svenskefrykt

Nå er det VM og Östersund som gjelder. Thingnes Bø har ikke alltid fått med seg gode resultater fra det svenske skistedet – der det tradisjonelt er verdenscupåpning – men denne gangen håper han det blir annerledes.

– Jeg har alltid gått inn til de rennene med maksimal glede, motivasjon og lyst til å gå, men så har jeg ofte måttet bruke den Östersund-uken til å komme meg i gang, både skytemessig og fysisk. Nå som det kommer midt i sesongen, så er jeg påskrudd fra start. Og da satser jeg på at blinkene faller som aldri før, sier den seiersvante stryningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som ikke frykter svenskene mest selv om de regjerende OL-mesterne i stafett er på hjemmebane denne gangen.

– Nei, jeg synes Frankrike som nasjon har vært sterk. Det er enkeltutøvere fra andre land som også er der oppe, men på stafetten er det nok Frankrike vi skal få bryne oss på.

Aktuelt: Sjefetterforsker tror antall dopingmistenkte etter ski-VM vil øke