Boligprisene uendret i februar

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i februar 2019. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene er nå 3 prosent høyere enn for ett år siden, viser tallene.

– Den moderate trenden i boligprisutviklingen fortsetter også i februar måned. Boligmarkedet i Norge er stabilt og velfungerende, noe som tydelig kommer til uttrykk med den store aktiviteten i boligmarkedet gjennom 2018 og inn i de to første månedene i 2019, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Økning i salget

I februar i år ble det solgt 6.245 boliger i Norge, 4,4 prosent flere enn i samme måned i 2018.

– Det har vært en økning i antall salg i februar i de fleste områder vi måler, og med god margin har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i årets første to måneder som i år, sier Dreyer.

I februar ble det lagt ut 6.889 boliger til salgs i Norge, noe som er 4,2 prosent flere enn i samme måned i 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veksten i nye bruktboliger på markedet fortsetter, og spesielt i Oslo er det lagt ut markant flere nye boliger for salg sammenlignet med i fjor, sier Dreyer.

Tregest i Kristiansand

Det tok i gjennomsnitt 61 dager å selge en bolig i februar 2019, noe som er sju dager mer enn i februar 2018. Raskest salgstid hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 28 dager, og tregest salgstid hadde Kristiansand med 99 dager.

– Salgstiden har i hele 2018 vært høyere enn tidligere år, og vi fortsetter i 2019 med en vesentlig høyere omsetningstid enn hva vi har vært vant med de senere årene. En noe tregere omsetningstakt i de største byene i Norge indikerer et balansert marked, sier Dreyer.

Aktuelt: – Bolig er det siste jeg anbefaler som investering