KrF støtter krav om utestengelse av Orbáns parti

Fungerende partileder i KrF Olaug Bollestad mener det ungarske regjeringspartiet Fidesz må kastes ut av partifamilien EPP. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fungerende partileder i KrF Olaug Bollestad mener det ungarske regjeringspartiet Fidesz må kastes ut av partifamilien EPP. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF stiller seg bak kravet om at Fidesz, partiet til Ungarns kontroversielle statsminister Viktor Orbán, må kastes ut av den europeiske partifamilien EPP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det som skjer i Ungarn nå og Orbáns økende kontroll over mediene, angrep på demokratiske institusjoner og ikke minst måten han og partiet angriper og stempler flyktninger på, er helt uakseptabelt. Dette går på tvers av de felles verdiene som samler partiene i EPP, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad, som er fungerende partileder i KrF.

Hun bekrefter at KrF vil støtte kravet om utestengelse av Fidesz fra EPP.

– Jeg håper en utestengelse vil sende et viktig signal om hva som forventes av et demokratisk parti i et demokratisk land, sier Bollestad.

EPP er en sammenslutning av konservative og kristendemokratiske partier i Europa. KrF er med i EPP som observatør, mens Høyre er assosiert medlem.

Høyres partileder, statsminister Erna Solberg, skrev i forrige uke et brev til EPPs president Joseph Daul der også hun stilte seg bak kravet om utestengelse av Fidesz.

Også medlemspartier fra Belgia, Finland, Luxembourg, Nederland, Portugal og Sverige har krevd at Fidesz enten må suspenderes eller kastes ut.