Skattebetalere meldte seg med 6 milliarder i «glemte» formuer

Skattedirektør Hans Christian Holte, her under NHOs årsmiddag tidligere i år. Han understreker at for å få skatteamnesti er det en forutsetning at skattyterne melder seg frivillig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Skattedirektør Hans Christian Holte, her under NHOs årsmiddag tidligere i år. Han understreker at for å få skatteamnesti er det en forutsetning at skattyterne melder seg frivillig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skatteetaten registrerte 575 nye saker med angrende skattebetalere som ville fortelle om glemte og gjemte formuer i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er færre saker enn rekordåret 2017, men flere enn i 2016, skriver Aftenposten.

Skatteetaten ferdigbehandlet totalt 845 saker i fjor. Det ga 6,3 milliarder i økte skattbare formuer. Samtidig økte skattbare inntekter med 279 millioner kroner. Rundt 99 prosent av den økte formuen kommer fra utlandet.

– Over tid ser vi at stadig flere kommer til oss og forteller om penger i utlandet og uoppgitte verdier i Norge, sier skattedirektør Hans Christian Holte til avisen.

Sakene blir flere, men de gjennomsnittlige beløpene per sak blir stadig mindre.

Det er flere fellestrekk ved i de nye sakene som blir meldt inn. Blant annet er flere saker knyttet til kryptovaluta og «truster». Flere saker enn tidligere er knyttet til Dubai.