Venstre-topper vil forby homoterapi

Får Venstre det som de vil, kan homoterapi bli forbudt i Norge. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Får Venstre det som de vil, kan homoterapi bli forbudt i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-toppene Grunde Almeland, Iselin Nybø og Guri Melby vil ha et lovforbud mot seksuell «reorientering» av homofile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-profilene har levert forslaget inn til Venstres landsmøte, skriver Klassekampen.

– Først og fremst mener vi at konversjon i seg selv er grunnleggende problematisk og noe som ikke skal finne sted, sier Almeland, som er stortingsrepresentant.

Seksuell reorientering, også omtalt som homoterapi eller konversjonsterapi, går ut på å forsøke å endre en persons seksuelle legning fra homofil eller bifil.

Den såkalte behandlingen fikk fornyet oppmerksomhet i januar da det ble kjent at et kristent nettverk som tilbød den, hadde vært tilknyttet Misjonskirken Norge, som igjen var tilknyttet menigheten til KrF-topp og statsråd Kjell Ingolf Ropstad. Ropstad tok avstand fra seksuell reorientering, mens Misjonskirken poengterte at den ikke lenger var tilknyttet nettverket.

– Jeg er barne- og familieminister for alle barn, uansett legning, og for alle familieformer. Folk må selv bestemme hvilke liv de ønsker å leve, skriver Ropstad i en epost til avisen. Han sier han ikke har vurdert Venstres forslag.