Sølv-Østberg brøt med alle råd

VIDEO: Det ble dobbelt norsk, se målgangen her. Videobilder fra NRK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingvild Flugstad Østberg sikret karrierens første individuelle VM-medalje med et grep mange mente var uklokt. Sølvet kalte hun uvirkelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østberg hadde selskap av Astrid Uhrenholdt Jacobsen og russiske Natalia Neprjajeva i gruppen som kjempet om medaljene bak suverene Therese Johaug.

I den siste bakken rykket Østberg fra Jacobsen og Neprjajeva, et trekk som ble utslagsgivende i kampen om sølvmedaljen.

– Jeg måtte bare prøve i den siste bakken, og gjorde egentlig det jeg kanskje ikke skulle gjøre ved å rykke der. Jeg liker å kunne gjøre det jeg har troen på, og ikke nødvendigvis det alle andre mener jeg bør gjøre, smilte Østberg til NTB.

– Var du enig med dem som frarådet å rykke der?

– Jeg var veldig enig, men samtidig måtte jeg bare prøve. Det var to medaljer som skulle fordeles på tre løpere, og jeg hadde veldig lite lyst til å bli nummer fire. Da fikk det briste eller bære, sa sølvjenta.

Uvirkelig

Til mål holdt hun unna for Neprjajeva i sølvkampen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Therese tok gullet, og jeg klarte å ta sølv. Det er en drømmedag, smilte Østberg.

Før start var hun forsiktig med å legge lista for høyt på egne vegne.

– Det er litt uvirkelig at det gikk så bra. Jeg hadde knapt våget å drømme om det. Man har lyst til å få til gode løp, og jeg har fått gjort akkurat det jeg hadde planlagt før VM, men likevel vet jeg hvor utrolig vanskelig det er å ta en medalje i mesterskap, sa Østberg.

– Trodde du på sølv underveis?

– Det var vanskelig å tro på hele veien. Jeg følte meg bra, men gruppa bak oss lå irriterende nærme. Det var fælt mentalt, smilte VM-sølvvinneren.

Betyr mye

28-åringen nølte ikke med å fastslå at karrierens første individuelle VM-medalje hadde gullsmak.

– Dette betyr vanvittig mye. Jeg har våget å stole på den planen jeg la for sesongen og vært veldig trygg på den. Det har vært noen renn mellom Tour de Ski og nå som har vært tyngre, men det var også en del av planen, sa Østberg.

Under OL i Sotsji i 2014 tok hun sølv på den individuelle sprinten. Deretter gikk det altså fem år før karrierens neste individuelle mesterskapsmedalje var et faktum.

Østberg står samtidig bokført med totalt tre mesterskapsgull i lagsprint og stafett.