Norsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria

Den norsk-svenske IS-terroristen Michael Skråmo skal være villig til å ofre livet i Syria.
Den norsk-svenske IS-terroristen Michael Skråmo skal være villig til å ofre livet i Syria. Foto: NTB scanpix/ Youtube
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk-svenske Michael Skråmo skal være villig til å dø i sluttkampene for IS-staten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske medier forteller at Michael Skråmo deltar i de intense kampene rundt byen Baghuz som IS fortsatt skal kontrollere.

– Han vil heller dø enn å overgi seg, opplyser et familiemedlem til avisen Expressen.

Skråmo dro til Syria i 2014 og har deretter også drevet aktiv propaganda for å få andre til å slutte seg til den ekstremistiske bevegelsen.

Michael Skråmo har norske foreldre og er norsk statsborger, men har vokst opp i Göteborg. Han bruker også navnet «Abdul Samad al Swedi», og har hovedsaklig henvendt seg til et svensk publikum i sine taler på YouTube og andre steder.

Han har også oppfordret til terrorangrep i vestlige land. Blant de Skråmo har utpekt som et mulig offer er den svenske tegneren Lars Vilks, som provoserte mange da han fremstilte profeten Muhammed som en hund.

Etter at familien dro til Syria skal han ha fått flere barn, noe som gjør han til syvbarnsfar. I følge Expressen skal kona ha blitt drept i et bombeangrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett av barna skal, i følge opplysninger i svenske media, være svært utmattet, mens de andre seks er utmagret og slitne. Familien i Sverige skal ha spurt svenske myndigheter om hjelp, men fått avslag.

– Sverige har ingen muligheter til å gjøre noe slik sikkerhetssituasjonen nå er i Syria, har innenriksminister Mikael Damberg tidigere uttalt.

Flere biler skal ha forlatt den omringede byen den siste tiden, men det er usikkert hvem disse flyktningene er.