Frigir navnet på kvinnen som ble drept på gravlund

67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid døde natt til onsdag etter å ha blitt angrepet av en mann på en gravlund i Haugesund tirsdag ettermiddag.
67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid døde natt til onsdag etter å ha blitt angrepet av en mann på en gravlund i Haugesund tirsdag ettermiddag. Foto: Privat/politiet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid som døde etter å ha blitt angrepet på en gravlund i Haugesund i tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Navnet ble frigitt torsdag i samråd med familien.

– Hereid var bosatt i Bærum, men vokste opp på Karmøy. Familien hadde hus i Haugesund, der de oppholdt seg en del. 67-åringen har vært lærer i den videregående skolen i Asker og Bærum i 40 år, og pensjonerte seg for to måneder siden, opplyser politiet i en pressemelding.

Familien ber om respekt for at de ønsker ro til å bearbeide sorgen.

En 48 år gammel tidligere straffedømt mann er siktet for drapet. Han har et langt kriminelt rulleblad og har slitt med omfattende rusproblemer i årevis.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling torsdag formiddag. Politiet har bedt om at det blir oppnevnt sakkyndige for å foreta en rettspsykiatrisk undersøkelse av ham.

– Politiet kan bekrefte at siktede forsøkte å bryte seg inn i et hus i nærheten av sitt eget hjem i forkant av drapet. Politiet presiserer at den avdøde kvinnen ikke har tilknytning til den første hendelsen, opplyser politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ettermiddag ble den drapssiktede mannen varetektsfengslet i Haugaland tingrett i fire uker med brev- og besøkskontroll, melder TV 2.

Retten mener det er fare for bevisforspillelse, siden siktede er dømt 22 ganger tidligere, og har også bedt om en legeundersøkelse av ham for å se om han må innlegges på sykehus.

Mannen har i avhør ikke knyttet seg til hendelsen.

– Han forklarer seg svært usammenhengende og virker psykisk syk, sa hans forsvarer, advokat Erik Lea, til TV 2 etter et politiavhør onsdag.

Aktuelt: Drapssiktet mann i Haugesund domfelt mer enn 20 ganger