Wara vil straffeforfølge norske IS-krigere

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier til Vårt Land at det kan bli aktuelt å åpne for at norske IS-krigere kan få komme tilbake til Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier til Vårt Land at det kan bli aktuelt å åpne for at norske IS-krigere kan få komme tilbake til Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier norske IS-krigere i Syria må regne med å bli straffeforfulgt om de kommer hjem til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle norske borgere har rett til å reise tilbake til Norge, men de må regne med å bli straffeforfulgt. Dette er personer som aktivt har tatt et valg som står i skarp kontrast til vårt demokratiske fundament basert på frihet og respekt. De har støttet et voldsforherligende prosjekt som har tatt liv av alle annerledestenkende på de mest bestialske måter, sier Wara til Vårt Land.

Daglig leder i organisasjonen U-Turn, Atle Mesøy, sier det er riktig av Norge, i motsetning til land som Sverige, Danmark og Tyskland, å åpne for at fremmedkrigere kan returnere.

– Hvis ikke landene tar ansvar for fremmedkrigerne sine, mister de kontroll på dem, og da kan det hende at terrororganisasjoner blusser opp igjen, sier Mesøy i U-Turn, som er en ideell organisasjon som jobber med utenforskap, kriminalitet og voldelig ekstremisme.

Aktuelt: Tyskland: Vanskelig å hente hjem IS-krigere