Olav Thon vant søksmål mot restaurant på Hamar

En restaurant i Hamar får ikke lenger lov til å kalle seg Stortorvet Gjestgiveri, slår Oslo tingrett fast. Bakgrunnen er et søksmål fra Olav Thon. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
En restaurant i Hamar får ikke lenger lov til å kalle seg Stortorvet Gjestgiveri, slår Oslo tingrett fast. Bakgrunnen er et søksmål fra Olav Thon. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortorvet Gjestgiveri på Hamar må droppe navn, logo og betale Thon Eiendom erstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da det ble kjent at restauranten Stallgården på Hamar byttet navn til Stortorvet Gjestgiveri, gikk selveste Olav Thon til sak mot restauranteierne i mjøsbyen.

Thon mente at navnet og logoen var for likt hans egen restaurant Stortorvet Gjestgiveri i Oslo. Hans restaurant har 300 år lang historie, den på Hamar byttet navn i 2015. Før det het den Stallgården. Men den ligger ved Stortorvet i byen, derfor mente eierne i Madriku at det falt seg naturlig å bytte til dette navnet.

Bakgrunn: Restaurant på Hamar saksøkes av Olav Thon

Før rettssaken sa deres advokat til E24 at de mente det var rart at en av Norges rikeste personer skulle gå etter en mindre restaurant på Hamar.

– Det er lite raust og ganske urimelig, synes mine klienter, sa advokat Terje L. Michaelsen til E24.no den gang.

Madriku-eier Erik Jacobsen sa på sin side til Hamar Arbeiderblad at han så fram til å møte Thon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er Olav Thon privat som er motpart og jeg synes det hadde vært hyggelig om han selv møtte. Jeg kjenner han ikke fra før og det kunne morsomt å bli kjent med han.

Nå synes han neppe det. Ifølge Nettavisen har Oslo tingrett nå gitt Madriku forbud mot å bruke logo og navn.

I tillegg må selskapet betale landets rikeste en erstatning på 75.000 kroner, og 140.550 kroner i saksomkostninger.

Og selv om både stortorvet og gjestgiver er alminnelige begrep, sørger navnkombinasjonen for misforståelser når folk booker bord på nett.

– Jeg har en annen klient, jeg skal ikke si hvilken, som folk stjeler navnet til flere ganger i året. Mange tenker tydeligvis: Hvorfor gjøre jobben selv når du bare kan ta en godt navn, sier Thons advokat Christian J. Aubert etter dommen er kjent.

Aktuelt: Thon utelukker ikke å gifte seg når han blir 100