Kristoffersen-konflikten påvirket lagkameratene foran VM

Rasmus Windingstad er blant utøverne som synes det var leit at teknikktrener Stefan Kornberger ga seg kort tid før alpin-VM.
Rasmus Windingstad er blant utøverne som synes det var leit at teknikktrener Stefan Kornberger ga seg kort tid før alpin-VM. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stefan Kornbergers avgang som teknikktrener i alpinlandslaget skapte trøbbel i VM-oppkjøringen, sier flere utøvere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen ble det kjent at Kornberger ga seg på dagen som følge av en konflikt med slalåmstjernen Henrik Kristoffersen. Da manglet plutselig de norske teknikkjørerne en hovedtrener foran VM i Åre.

– Jeg kan bekrefte at det som er skrevet i mediene, stemmer. Det er problematisk og synd når vi mister teknikktreneren for hele laget. Han er en bra mann, og det påvirket oss selvsagt inn mot VM i Åre, sier Rasmus Windingstad til NRK – og fortsetter:

– Det ble mindre individualisering i oppkjøringen. Heldigvis har vi et fryktelig bra team, så vi løste det på en bra måte.

Henrik Kristoffersens konflikt når nye høyder. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Henrik Kristoffersens konflikt når nye høyder. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Også Jonathan Nordbotten mener det er uheldig at Kornberger forsvant ut av trenerapparatet foran sesongens viktigste renn.

– Det er selvfølgelig ikke optimalt å miste en hovedtrener to dager før Kitzbühel og noen uker før VM. Utover det vil jeg ikke kommentere noe mer akkurat nå, sier han til NRK.

Bakgrunn: Landslagstrener sluttet etter uenighet med Kristoffersen