Drapssiktet 22-åring avhøres søndag

To nye personer er pågrepet etter drapet på Danmarksplass i Bergen, siktet for falsk forklaring. Til sammen er da tolv personer pågrepet, en av dem siktet for drapet. Se video fra søndagens pressekonferanse.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for drap etter fredagens knivstikking i Bergen skal avhøres søndag, opplyser hans forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag ettermiddag vil den drapssiktede mannen bli avhørt på politihuset i Bergen.

22-åringen var først siktet for kroppskrenkelse, sammen med ni andre. Men på bakgrunn av vitneforklaringer og videoopptak fra overvåkingskamera, ble siktelsen etter hvert forandret til drap.

– Ved 18-tiden i går kveld ble jeg kontaktet av politiet, som fortalte meg at status var endret til drapssiktet. Da dro jeg inn på politihuset og hadde innledende samtaler med min klient, men vi gikk ikke inn på selve saken, sier forsvarer Jørgen Riple til NTB.

Han opplyser at han vil treffe sin klient igjen i løpet av formiddagen, før 22-åringen deretter vil bli avhørt av politiet søndag ettermiddag.

Masseslagsmål

Politiet rykket fredag kveld ut til melding om masseslagsmål ved en bensinstasjon på Danmarks plass.

En 28 gammel mann ble funnet hardt skadd og ble raskt, men ble erklært død under én time etter hendelsen fant sted. Mannen døde av fire knivstikk i overkroppen, opplyser politiet til Bergensavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var flere vitner til dramatikken, og et vitne har beskrevet kniven som ble benyttet som en såkalt Rambo-kniv på rundt 12–15 centimeter.

Mandag vil det bli fengslingsmøte, men tidspunktet er ennå ikke fastsatt. Samme dag vil den avdøde bli obdusert, opplyser politiet.

Hiphop-miljø i sorg

Politiet har sagt at de har grunn til å tro at siktede og fornærmede kjente hverandre. Det var den siktedes advokat som ga den siktede dødsbudskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han var jo åpenbart preget. Det var jeg som ga han dødsbudskapet og fortalte hva som hadde skjedd med avdøde og det er klart at det gjorde et sterkt inntrykk på ham, sier Riple.

Flere i rapmiljøet i Bergen har delt bilder og videoer i sosiale medier til minne om den avdøde 28-åringen. Avdøde var selv aktiv i miljøet under et artistnavn, og har spilt flere konserter i norske byer det siste året.

– Det er veldig synd det som skjedde med ham. Han var en veldig snill fyr. Alltid blid og glad, sier rapper Marcus Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet Kamelen. Mosele er en av dem som kjente avdøde.

Se video: Dette sa politiet om drapssaken lørdag ettermiddag: