Nye brexit-samtaler i Brussel neste uke

EUs brexit-forhandler Michel Barnier lar døra stå åpen både for den britiske regjeringens utsendte, så vel som opposisjonen, idet datoen for britenes uttreden fra EU nærmer seg.
EUs brexit-forhandler Michel Barnier lar døra stå åpen både for den britiske regjeringens utsendte, så vel som opposisjonen, idet datoen for britenes uttreden fra EU nærmer seg. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både britenes brexit-minister Stephen Barclay og opposisjonsleder Jeremy Corbyn reiser til Brussel neste uke for å møte EUs forhandlingsleder Michel Barnier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Barniers dør er alltid åpen, sier hans talsmann, som bekrefter at regjeringsutsendingen kommer på besøk mandag og Labour-lederen på torsdag.

Det er også ventet at statsminister Theresa May vil ta turen til EU-hovedkvarteret neste uke, men det er ikke bekreftet.

Storbritannia skal etter planen forlate EU 29. mars, men May har ikke lykkes i å få Parlamentet til å godta skilsmisseavtalen.

Den siste uka har britiske medier meldt at regjeringens forhandlingsleder Oliver Robbins har avslørt Mays «hemmelige brexit-plan» under et barbesøk.

En journalist fra ITV, som satt på nabobordet, skal ha fanget opp uttalelser om at May vil vente til siste liten og stille de folkevalgte overfor valget mellom å støtte avtalen eller å akseptere at utmeldingen fra Unionen blir utsatt i lang tid. Taktikken skal tilsynelatende være rette mot de i det konservative partiet som frykter at hele utmeldingen vil bli avlyst.