Venezuela loves 100 millioner dollar i humanitær hjelp

Frivillige deler ut gratis lunsj til venezuelanske migranter i et flyktningmottak i La Parada i Colombia, ved grensen til Venezuela. Millioner av venezuelanere har forlatt hjemlandet, som mangler mat, medisiner og andre basisvarer. Foto: AP / Fernando Vergara / NTB scanpix
Frivillige deler ut gratis lunsj til venezuelanske migranter i et flyktningmottak i La Parada i Colombia, ved grensen til Venezuela. Millioner av venezuelanere har forlatt hjemlandet, som mangler mat, medisiner og andre basisvarer. Foto: AP / Fernando Vergara / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

25 land har blitt enige om å bruke 100 millioner dollar, 866 millioner kroner, på humanitær hjelp til Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landet står midt oppe i en dyp politisk krise og innbyggere opplever hyperinflasjon og mangler mat, medisiner og andre basisvarer.

Nå er 25 land på det amerikanske kontinentet, med USA i spissen, enige om en hjelpeaksjon for venezuelanerne. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton kunngjorde planen torsdag etter en konferanse i regi av Organisasjonen for amerikanske stater (OAS).

Pengene skal gå rett til hjelpesentre langs grensa mot Brasil og Colombia og på øya Curaçao, opplyser David Smolansky, som leder en OAS -gruppe som skal håndtere flyktninger og migranter fra Venezuela.

Aktuelt: – Dette handler om langt mer enn folket i Venezuela

Representanter for opposisjonsleder Juan Guaido deltok på konferansen.

Guaido, som er president i nasjonalforsamlingen, har erklært seg som midlertidig president i landet og er anerkjent som landets leder av USA og om lag 50 andre land. Sittende president Nicolas Maduro nekter imidlertid å gi fra seg makten.

Aktuelt: Norge vil ikke anerkjenne Guaidó som midlertidig president i Venezuela