Sverre Lunde Pedersen tok VM-sølv på 1500 meter

Sverre Lunde Pedersen tok VM-sølv på 1500 meter søndag.
Sverre Lunde Pedersen tok VM-sølv på 1500 meter søndag. Foto: Matthias Schrader / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverre Lunde Pedersen gikk styggfort på 1500 meter, men måtte ta til takke med sølv i VM i enkeltdistanser i tyske Inzell søndag. Thomas Krol tok gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Osingen var på jakt etter sitt andre VM-gull på én langhelg. Torsdag sørget han for Norges første VM-gull på 5000 meter noensinne. Tre dager senere måtte 26-åringen se seg slått av nederlandske Thomas Krol med 0,58 sekunder.

Pedersen tok en suveren ledelse med et kjempeløp, men kunne ikke gjøre noe med nederlenderen som tok VM-bronse på samme distanse i 2018. Lørdag tok Krol sølv på 1000 meter.

– Jeg er helt tydelig i kjempeform og går bedre på skøyter enn noen gang. I OL fikk jeg ikke bevist hvor god jeg er, og det fikk jeg gjort i dag, så det var veldig deilig, sa Pedersen til NRK.

Russiske Denis Juskov tok bronse fem hundredeler bak Pedersen.

Medaljefangst

26-åringen kan dermed se tilbake på én gull- og én sølvmedalje fra årets verdensmesterskap, samt sølv i lagtempo med Håvard Bøkko og Sindre Henriksen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er klart at det betyr veldig mye. Det er dette jeg har drømt om siden jeg var liten gutt. Å gjøre det foran så mange nordmenn er helt sykt. Det føles nesten ut som jeg er på hjemmebane, sa osingen.

På 1500-meteren mistet Henriksen en del fart mot slutten og tikket inn på tiden 1.45,77. Det holdt til en 12.-plass. Heller ikke Bøkko fikk det til å klaffe og måtte ta til takke med en 15.-plass

Wiklund med personlig rekord

Ragne Wiklund var sjanseløs på medalje i kvinnenes 1500 meter, men 18-åringen kunne glede seg over ny personlig rekord. Oslo-jentas tid på 1.57,59 var en forbedring på tre hundredeler. Det holdt til en 19.-plass.

– Jeg gikk to veldig bra runder, så sprakk jeg på slutten. Jeg trodde jeg kanskje var i litt bedre form, men sånn er det. Jeg er iallfall på vei opp, sa Wiklund til NRK.

Nederlandske Ireen Wüst vant løpet med tiden 1.52,81. Japanske Miho Takagi og Brittany Bowe fra USA tok sølv og bronse henholdsvis 0,50 og 0,55 sekunder bak.