Politisk parti i Thailand stopper valgkamp etter kritikk fra kongen

Bildet av Thailands prinsesse Ubolratana holdes opp av Thai Raksa Chart-partiets leder under en kunngjøring i valgkommisjonen i Bangkok fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet av Thailands prinsesse Ubolratana holdes opp av Thai Raksa Chart-partiets leder under en kunngjøring i valgkommisjonen i Bangkok fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thai Raksa Chart stopper lørdagens valgkampplaner etter at Thailands konge kritiserte søsteren for å stille som statsministerkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag nominerte partiet prinsesse Ubolratana til statsministerkandidat, noe som ikke falt i god jord hos den sittende kong Maha Vajiralongkorn. Thai Raksa Chart har derfor besluttet å stoppe partiets valgkamp foreløpig.

– Akkurat nå må vi reorganisere, og vi vil straks komme med en uttalelse om våre framtidsplaner, sier et høytstående partimedlem til DPA.

Thailands konge sa i en uttalelse fredag at han mener det er upassende og grunnlovsstridig at prinsesse Ubolratana vil bli statsminister. Ubolratana er hans storesøster, den eldste datteren til avdøde kong Bhumibol.

– Å bringe et høytstående medlem av kongefamilien inn i det politiske systemet er i strid med kongelige tradisjoner og nasjonens kultur. Det er upassende, heter det i en sjelden uttalelse fra kongen.

Kongen utstedte sent fredag kveld et dekret der det slås fast at ingen medlemmer av kongefamilien bør involvere seg i politikk. Ordren ble lest opp av kongen selv på statlig fjernsyn, melder AP.