Mann siktet for drap på Bjørndal i Oslo

Politiinspektør Grete Metlid informerte pressen om drapet på en pressekonferanse torsdag kveld. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tok seg inn i leiligheten torsdag formiddag etter at de mottok en bekymringsmelding tidligere samme dag.

– Vi mottok en bekymringsmelding fra kvinnens arbeidsgiver etter at hun ikke møtte opp på jobb. Vi tok oss inn i leiligheten og fant en voksen kvinne som vi ikke har klart å identifisere. Vi har derfor ikke fått varslet pårørende, sa politiinspektør Grete Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse torsdag kveld.

Pågrepet utenbys

Det skal ikke ha vært noen andre personer i leiligheten da politiet ankom. Den siktede mannen ble pågrepet torsdag kveld. Han er i slutten av 30-årene og er ikke kjent for politiet fra tidligere.

– Det skal ikke ha vært noen spesielle omstendigheter rundt pågripelsen av mannen. Han ble pågrepet utenbys på bakgrunn av opplysninger vi mottok underveis i løpet av våre undersøkelser, sier Metlid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun kan ikke si noe om hva motivet kan ha vært.

– Men vi jobber ut fra at det kan være en relasjon mellom de to. Det i hvert fall ikke noe som tyder på at noen skal ha tatt seg inn i leiligheten ved å bryte seg inn, sier Metlid.

Ønsker tips

Mannen var torsdag kveld i politiets forvaring på politihuset i Oslo, og han vil bli forsøkt avhørt i løpet av kvelden, opplyser politiet.

Kriminalteknikere var torsdag kveld fremdeles i leiligheten, og politiet fortsetter drapsetterforskningen videre utover kvelden.

– Det er mange ubesvarte spørsmål i saken, sier Metlid.

Politiet var bevæpnet da de undersøkte nabolaget torsdag ettermiddag. Det ble foretatt en rundspørring blant naboene, og politiet opplyser torsdag kveld at de også er interessert i tips fra publikum.