Tyskland beholder forbud mot abortreklame

Angela Merkels parti CDU og sosialdemokratiske SPD har blitt enige om å ikke røre loven som forbyr abortreklame. Foto: AP / NTB scanpix
Angela Merkels parti CDU og sosialdemokratiske SPD har blitt enige om å ikke røre loven som forbyr abortreklame. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tyske forbudet mot å reklamere for abort blir stående, men regjeringen vil gjøre det lettere for kvinner å få informasjon om abort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den tyske Forbundsdagen ble det onsdag vedtatt et kompromiss mellom den konservative blokken ledet av Angela Merkels CDU og sosialdemokratiske SPD om at reklame for abort fortsatt skal være ulovlig, men at informasjon om abort skal bli lettere tilgjengelig enn tidligere.

Blant annet er det bestemt at det skal opprettes en liste over leger og sykehus som kvinner kan henvende seg til.

Leger og kvinneforeninger er kritisk til endringene, som de mener betyr at gravide fortsatt ikke vil få tilstrekkelig informasjon om abort.

SPD og opposisjonspartier har lenge ønsket å fjerne paragraf 219a, som kriminaliserer reklame for abort, men Merkels CDU og de andre konservative partiene er uenige.

En del av kompromisset som ble inngått mellom CDU og SPD, er at kvinner skal få gratis p-piller som en del av helseforsikringen fram til de fyller 22 år. I dag er grensen 20 år.

Aktuelt: Abort omsider tillatt i Irland