Abort blir hovedparole i Oslos 8. mars-tog

I Oslo markeres den internasjonale kvinnedagen 8. mars på Youngstorget. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
I Oslo markeres den internasjonale kvinnedagen 8. mars på Youngstorget. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedparolen i 8. mars-toget i Oslo blir «Forsvar selvbestemt abort. Fjern nemndene», varsler 8. mars-komiteen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Parolene ble vedtatt på et møte torsdag der over hundre personer deltok, skriver Klassekampen. Til sammen 28 paroler ble vedtatt for den internasjonale kvinnedagen i år.

– Kvinnebevegelsen står samlet, og det var ikke her det var mest diskusjon. Alle er enige i at det regjeringen driver med, er et angrep på kvinners rettigheter, sier pressekontakt Nora Uvsbakk i Kvinnefronten.

Også parolen «Ja til Nipt og fosterdiagnostikk» ble vedtatt. Nipt er en blodprøve gravide kan ta for å oppdage for eksempel Downs syndrom. Teknologirådet har anbefalt bruk av prøven, men det er omdiskutert om alle gravide skal få tilbudet.

Leder Ada Arnstad i Senterungdommen sier hun ikke vil gå under noen av parolene, men heller paroler for likelønn og sikring av kvinners rettigheter i arbeidslivet.

– Det er ikke noe galt i å forsvare selvbestemt abort, men det er urovekkende at abortloven blir dratt i ulike retninger, og det gjør man ved å kreve at man fjerner nemndene, sier hun.