Weng tror Johaug går ubeseiret gjennom sesongen

Therese Johaug tok både seieren og kongepokalen under torsdagens 10 kilometer klassisk i Meråker.
Therese Johaug tok både seieren og kongepokalen under torsdagens 10 kilometer klassisk i Meråker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagskollega Heidi Weng (27) har ingen tro på at noen slår Therese Johaug (30) i distanserenn denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Helt klart. Det er helt vilt det hun driver med. Jeg synes hun går mye bedre på ski enn det hun noen gang har gjort. Hun holder trykket oppe hele veien, og går som om det skulle vært en sprint i ti runder. Det er den store forskjellen. Hun er på et nivå som vi andre ikke har sjanse til å komme opp på, sa Heidi Weng etter torsdagens 10 kilometer i NM i Meråker.

Selv bidro Weng med dagens beste hyl etter målgang selv om hun måtte ta til takke med 4.-plass.

– Jeg er glad jeg hun gikk bak meg. Da slapp jeg sekundering mot henne. Hun er i egen klasse. Det må være litt kjedelig for henne også at vi er så langt bak. Hun er helt rå, og det er bra at hun er på det norske laget med tanke på stafetten i VM, sa Weng.

Bakgrunn: Johaug knuste konkurrentene i NM

Lever i troen

Ingvild Flugstad Østberg (28) knep 3.-plassen så vidt foran Weng og så vidt bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Sistnevnte hadde 1.10,8 minutter opp til Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østberg lever i håpet om at det er mulig å tukte en av sine aller beste venninner.

– Ingenting er umulig, men samtidig er det er ikke veldig lenge til VM, og 1.10 minutter er litt mer enn at det blir trøbbel om du har litt dårlige ski eller om det blir et fall. Hun er i egen klasse, selv om vi lever i troen, sa Østberg.

Johaugs formpil peker oppover. Kanskje gikk hun sesongens aller beste renn på Grova skistadion 6,5 kilometer unna sentrum i skibygda Meråker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er det i det hele tatt noen som kan slå deg på de tre distanserennene i VM?

– Jeg er i veldig god form, og det har gått veldig min vei så langt. Men jeg er veldig klar over at det kan bikke fort, og man skal ha dagsform og gode ski. Hvert skirenn har sin historie, og det kan endre seg fra helg til helg. Alle utøverne spisser formen inn mot et mesterskap og folk kan ta steg. Det er fortsatt tre uker igjen til VM, og mye kan skje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Johaug stoler på suksessoppskriften

Forventninger

Johaug er fullstendig klar over at det nesten er forventninger om at hun skal vinne på 10-kilometeren i klassisk, skiathlon og den avsluttende tremila.

– Men jeg går ikke og tenker på det. Jeg prøver å tenke at alle skirenn jeg går er som et VM-løp. Det er 10-kilometeren i klassisk jeg har blinket meg mest ut, og så er jeg god i tremil skøyting. Det er nok mest åpent i skiathlon, sier Johaug.

– Har du mer å gå på?

– Nei. Det tror jeg ikke. Det er vanskelig å si. Da handler det mer om dagsform. Jeg har bevist at jeg er på et nivå som gjør at jeg kan prestere fort i Seefeld.

– Var dette årsbeste?

– Jaa … Jeg kjenner at kroppen bare lystrer mer og mer. Løpet i Otepää var veldig bra, men i dag gikk jeg kanskje enda bedre teknisk på ski. Det er den samme differansen ned her som i Otepää, men der var løpstiden lenger. Jeg er mer fornøyd med dagens løp, sa suverene Johaug.

Aktuelt: Johaug ble redd seg selv