Iran mener Frankrike er destabiliserende faktor i Midtøsten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran anklager Frankrike for å være en destabiliserende faktor i Midtøsten etter at Frankrike har truet med nye sanksjoner mot Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Iran har alltid tatt til orde for styrking av fred og stabilitet i regionen. Sett i lys av dette anser Iran massesalg av våpen fra Frankrike som destabiliserende for balansen i regionen, heter det i en uttalelse fra Teheran.

Uttalelsen kom etter at Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian fredag sa at Frankrike er beredt til å innføre nye sanksjoner mot Iran dersom samtaler om landets rakettprogram og regionale innflytelse ikke fører til fremgang.

– Vi har innledet en vanskelig dialog med Iran. Med mindre dette fører til fremgang, står vi klare til å innføre solide sanksjoner, og det vet de, sa Le Drian.

Le Drian sa også at han krever at Iran endrer oppførsel i Midtøsten, og spesielt når det gjelder landets militære tilstedeværelse i Syria.

– Irans missilprogram er ikke gjenstand for forhandlinger, heter det i et svar fra utenriksdepartementet i Teheran. Departementet advarer om at «enhver ny sanksjon fra et europeisk land vil føre til gjennomgang av vårt forhold til dem».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran har fortsatt å utvikle ballistisk missilteknologi etter at landet inngikk atomavtalen med Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Russland og USA i 2015. USA trakk seg i mai i fjor fra avtalen og innførte sanksjoner mot Iran.

Iran har uttalt at det ikke har til hensikt å skaffe seg atomvåpen, og at missilprogrammet kun er til defensivt bruk.