Mange kvinner sparer til egen pensjon

Det spares i IPS i alle aldre. Det gjennomsnittlige sparebeløpet er økende med alder. Illustrasjonsfoto: Lisa Wisløff
Det spares i IPS i alle aldre. Det gjennomsnittlige sparebeløpet er økende med alder. Illustrasjonsfoto: Lisa Wisløff
Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor ble det innbetalt rundt 1,8 milliarder kroner i den nye pensjonsspareordningen IPS. Finans Norge er positivt overrasket over den store kvinneandelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både kvinner og menn benytter seg av IPS, som ble innført i november 2017. I alt 47 prosent av de i alderen mellom 40 år og 60 år som sparer i ordningen, er kvinner.

– Vi er positivt overrasket over hvor mange kvinner som benytter seg av muligheten for sparing til egen pensjon, sier Stefi Kierulf Prytz, direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge.

Den nye statistikken fra Finans Norge og Verdipapirfondenes forening viser at det til nå er spart 3,2 milliarder kroner i IPS, hvor det kan settes av inntil 40.000 kroner årlig.

Det spares i IPS i alle aldre. Det gjennomsnittlige sparebeløpet er økende med alder. Personer over 60 år sparer i gjennomsnitt i underkant av 25.000 kroner per år.

De som er i alderen 30 til 60 år, står for om lag 80 prosent av de oppsparte midlene i ordningen. De som er 50 til 60 år, sparer mest og står for om lag en tredel av det som spares i IPS.

– Pensjonsreformen har gjort at den enkelte selv må ta egne valg og tilpasse seg pensjonssystemet individuelt. Vi er derfor glade for at gode stimuli til privat og individuell pensjonssparing er nevnt spesielt i den nye regjeringserklæringen, sier Prytz.

Aktuelt: KrF holder døra på gløtt for pensjon for første krone