Ny James Bond-film kan spilles inn i Norge

«Bond 25» og har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen skal ifølge filmstedet IMDB ha premiere i februar 2020.
«Bond 25» og har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen skal ifølge filmstedet IMDB ha premiere i februar 2020. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den neste James Bond-filmen er gitt et tilbud om støtte på inntil 47 millioner kroner dersom deler av innspillingen legges til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk filminstitutt offentliggjorde fredag hvilke filmer som er tildelt såkalt insentivtilskudd. Der går det fram at den neste James Bond-filmen, med den foreløpige tittelen «B25», er vurdert spilt inn i Norge. På den bakgrunnen har Filminstituttet tilbudt produksjonen 47 millioner kroner.

– Vi er glade for at innspillingen av filmen med foreløpig tittel B25, er vurdert lagt til Norge. Tilskuddsrammen vi tilbyr filminnspillingen, 47 millioner kroner, er den største i insentivordningens historie, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt.

«B25» har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen skal ifølge filmstedet IMDB ha premiere i februar 2020. Innspillingen av filmen skal starte i mars.

Insentivordningen for film gir 25 prosents refusjon av utgifter for internasjonale filminnspillinger i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

James Bond har også tidligere vist interesse for å filme i Norge, men da valgt steder som ga større skatterabatter. Selv om produksjonen nå er tilbudt en stor skattefordel i Norge, er det ikke sikkert at den vil slå til, skriver Bergens Tidende.

Det er mange land som ønsker å gi insentiver for at en av verdens største merkevarer skal legge igjen sine fotavtrykk nettopp hos dem, skriver avisen.