Solskjær-suksess gir reiseboom til Manchester

Ole Gunnar Solskjærs suksessfulle start som Manchester United-manager gir gode besøkstall av tilreisende nordmenn til Manchester. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjærs suksessfulle start som Manchester United-manager gir gode besøkstall av tilreisende nordmenn til Manchester. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekordmange fristes til å reise på fotballtur til Manchester etter at Ole Gunnar Solskjær overtok førersetet i verdens største fotballklubb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotball generelt har et stort fokus i media og da spesielt Manchester United. Det snakkes varmt om Solskjær-effekten etter at Ole Gunnar Solskjær overtok José Mourinhos manager-tittel i verdens største fotballklubb. Det blitt skrevet spaltemeter på spaltemeter om ånden i laget før og etter Solskjær mens lagoppstillinger har vært gjenstand for dybdeanalyser.

Og smitteeffekten gjør seg gjeldende flere steder enn bare på tabeller og gressmatter. Byen opplever nemlig økt tilstrømming av nordmenn på fotballferie.

I en fersk pressemelding skriver Ticket Feriereiser at antallet bestillinger til Manchester – i perioden fra Solskjær ble manager før jul og frem til 21. januar - økt med 92 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Dermed klatrer byen fra 16. til 6. plass på topplistene.

I tillegg kommer de som reiser til London og tar for eksempel tog videre, som ikke omfattes av denne statistikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange velger nok å fly nettopp til London fordi man har flere avganger å velge mellom og ikke minst vil prisen være lavere enn til Manchester. Så i realiteten er nok økningen av fotballgale nordmenn som vil oppleve Solskjærs Manchester United på Old Trafford enda høyere, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Foreløpig styrer Solskjær Manchester United frem til sommeren 2019. Dersom det ender med at han reiser hjem til Molde, forventes det at bestillingene til Manchester går tilbake til normale nivåer.