Også Stein Erik Hagen savner trøndere i regjeringen

Stein Erik Hagen foran sin kunstsamling.
Stein Erik Hagen foran sin kunstsamling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stein Erik Hagen ser ikke for seg å gi pengestøtte til Venstre og KrF, savner trøndere i Erna Solbergs regjering og mener 22 statsråder er for mye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med VG under Verdens økonomiske forum i Davos deler Høyres fremste økonomiske støttespiller ut både ris og ros til Solbergs firepartiregjering, som ble presentert tirsdag.

– En flertallsregjering kan gi mer stabile rammevilkår. Det er bra for næringslivet. Så får vi se om denne regjeringen leverer. For øvrig synes jeg 22 statsråder er altfor mange i et lite land som Norge. De burde klart seg med færre, sier han til avisen.

Forretningsmannen er også negativ til fraværet av trøndere i regjeringen.

– Det tror jeg er uklokt. Trøndelag er viktig for Norge, og de burde vært representert, i hvert fall når de er blitt så mange.

Statsminister Solberg viste tirsdag til at hun har hatt en rekke trøndere med i regjeringen tidligere, men at det ikke var plass denne gangen.

Hagen har for øvrig støttet både Høyre og Fremskrittspartiet med millioner av kroner i tidligere valgkamper, men tror ikke sentrumspartiene vil bli tilgodesett med det samme.

– Vi har ikke diskutert det i familien, men jeg ser ikke for meg at vi vil gi støtte til KrF og Venstre.