Ingen mistenkte etter brann ved Tor Mikkel Waras hus

En søppelkasse ved huset til justisminister Tor Mikkel Wara ble satt i brann torsdag i forrige uke.
En søppelkasse ved huset til justisminister Tor Mikkel Wara ble satt i brann torsdag i forrige uke. Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

PST har ikke kommet noe videre i etterforskningen av brannen ved huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) torsdag i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en søppelkasse ved huset til justisministeren som ble satt i brann.

– Det lå blant annet et trusselbrev på stedet, så det er helt sikkert at det var noen som gjorde dette. Vi etterforsker saken, men ingen er siktet, og vi står ikke foran en snarlig pågripelse, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Les også: Etterforsker mulig brannstiftelse ved boligen Wara

Til Filter Nyheter opplyste Oslo-politiet at meldingen om branntilløp kom klokka 13.52 torsdag. Brannen i søppelkassen skal ha blitt slukket av brannvesenet.

PST etterforsker også forholdet der noen natt til 6. desember i fjor tegnet et hakekors og skrev ordet «rasist» på huset og bilen til justisministeren. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på en bil som sto parkert ved huset, noe som ble ansett som et forsøk på å tenne på bilen eller en trussel om det.