KrF sliter med å stille lister på Østlandet

Flere lokallag i Kristelig Folkeparti sliter med å stille liste i år på grunn av partiets veivalg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Flere lokallag i Kristelig Folkeparti sliter med å stille liste i år på grunn av partiets veivalg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF sliter med å stille lister i en rekke kommuner etter at den nye regjeringsplattformen ble lagt fram torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I mange kommuner og fylker på Østlandet samarbeider vi godt med venstresiden. Da vi sa nei til regjeringssamarbeid for to år siden, var det fordi vi ikke kunne samarbeide med Frp , sier Mette Aas-Kilstad til Aftenposten.

Hun har vært partiets ansikt utad i Lunner kommune på Hadeland, men er ikke sikker på om hun vil fortsette i partiet.

Ifølge Aftenposten hadde KrF liste i 13 av 27 kommuner i Oppland i 2015. I år er det foreløpig kun Gjøvik som har nok kandidater.

Blant kommunene som ikke stiller, er Gran.

– Personer som hadde sagt ja til å stå på liste har takket nei etter beslutningen torsdag om å gå inn i regjeringen, bekrefter fylkesleder i Trøndelag, Jon Normann Tviberg, til avisa.

I Buskerud kan hele fem kommuner i Hallingdal bli uten KrF-liste, det samme gjelder Modum kommune, mens det i Hedmark ligger an til at det ikke blir liste i Kongsvinger eller Grue. I Nord-Østerdal er det usikkert i tre kommuner.

KrF vil derimot for første gang på lenge stille liste i Elverum.

Partiet sliter også flere steder i landet, blant annet i Trøndelag hvor fylkessekretær Jann Karlsen bekrefter at de har lokallag som ikke stiller liste i år på grunn av veivalget.