«Yukon Striker» skal slå alle rekorder

Selv en virtuell tur med «Yukon Striker» kan få magen til å vrenge seg hos enkelte
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kanadiske fornøyelsesparken Wonderland er i ferd med å legge siste hånd på en berg-og-dalbane som skal knuse samtlige rekorder for høyde, lengde og hurtighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her hjemme kan Tusenfryd skilte med en av Skandinavias største berg-og-dalbaner - Speedmonster - der du suser avgårde fra 0 til 90 km/t på to sekunder. Det kan likevel ikke sammenliknes med monsteret av stål som er i ferd med å stå ferdig på den andre siden av Atlanterhavet.

«Yukon Striker» er navnet på den nye berg-og-dalbanen til den enorme fornøyelsesparken Wonderland i den kanadiske byen Vaughan. I likhet med den mektige elven den har tatt navnet sitt etter, beskrives berg-og-dalbanen som et eventyr som - etter videoene å dømme - vil få magen til å slå saltomortale.

VIDEO: Selv et par minutter i «Yukon Striker» kan nok for mange føles som en evighet

«Yukon Striker» er ikke for småunger og de med høydeskrekk eller dårlig hjerte: 1105 meter lang, en ekstrem hastighet på 130 km/t og et stupbratt fall på 75 meter vil trolig resultere i mye høyfrekvent skriking. For har du først funnet plass i en av vognene, venter det deg stupbratte fall, et par underjordiske besøk under en kunstig innsjø og halsbrekkende loops.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Planleggingen og arkitektforarbeidet til berg-og-dalbanen har tatt ti måneder og selve konstruksjonen har pågått gjennom hele vinteren slik at den skal bli klar til premieren som er lagt til påsken i år.

VIDEO: Dette er ikke for de med høydeskrekk

Les også:

Vil bygge gitar-formet hotell

Derfor vil Titanic forsvinne innen 2030

Nordmenn bytter Spania med Skandinavia

Indias mest folkerike by hjemsøkes av «levende spøkelser»