Solskjær besto testen, United vant 1-0 mot Tottenham

Ashley Young (venstre) gratulerer Marcus Rashford med scoring mot Tottenham søndag. Målet ble kampens eneste. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Manchester United-keeper David de Gea sto som en levende vegg da Ole Gunnar Solskjærs menn vant 1-0 borte mot Tottenham søndag. Marcus Rashford ble matchvinner.

Det var testen alle snakket om, en slags eksamen for Ole Gunnar Solskjær som United-manager, etter å ha vunnet fire enkle kamper i Premier League og en i FA-cupen.

Solskjærs besvarelse sto til toppkarakter. Svaret var Marcus Rashford, med to streker under.

Nordmøringen beviste at laget hans også kan hamle opp med topplagene, da Tottenham ble slått 1-0 på Wembley. Det var Solskjærs sjette seier på seks kamper med United, en start ingen av klubbens tidligere managere har klart.

– Det var en tøff kamp. Første omgang var veldig godt utført taktisk. Annen omgang var tøff, men det er lov til å ha en god keeper, det er det, sa Solskjær til TV 2 etter kampen.

Da tenkte han på David de Gea, som reddet alt av store og enorme sjanser i annen omgang.

Til BBC sier Solskjær at han mener United hadde nok sjanser til å avgjøre kampen i første omgang, men at de ble satt under press ettersom de ikke satte sjansene sine. Til Solskjærs store fornøyelse gjorde heller ikke Tottenham det.

Parkerte ikke bussen

Borte mot Tottenham angrep United når de kunne og forsvarte seg når de måtte. Det samme gjorde Tottenham. Dermed ble det en underholdende kamp på Wembley. Det var ikke snakk om å parkere bussen, slik United-fansen kunne har vært vant til før Solskjærs tid.

Tottenham virket muligens mer kreative når de var i angrep, men i fotball er det effektivitet som gjelder. En håpløs tversoverpasning fra Kieran Trippier endte hos Paul Pogba. Franskmannen serverte en helt utsøkt langpasning til Marcus Rashford som ikke gjorde noe feil alene med Spurs-keeper Hugo Lloris. Det var omtrent det siste som skjedde i første omgang.

Rotete åpning

Etter en litt rotete åpning fra begge lag utviklet kampen seg slik man forventer av en toppkamp, med god og angrepsvillig fotball.

Harry Winks hadde muligheten til å sende Tottenham i føringen etter ni minutters spill alene med keeper, men engelskmannen skjøt utenfor. Harry Kane trodde han hadde gitt hjemmelaget ledelsen da han pirket ballen forbi United-keeper David de Gea, men dommer Mike Dean blåste for offside.

For United var både Jesse Lindgaard og Antonio Martial nær ved å sende United til himmels, før Rashford faktisk gjorde det etter 41 minutter.

Levende vegg

I første omgang virket United-forsvaret å ha relativt god kontroll på Tottenhams farlige kvartett med Christian Eriksen, Dele Alli, Son Heung-min og Harry Kane. Men i annen omgang sørget de fire for mye trøbbel i Uniteds bakre rekker, og kjempesjansene kom som perler på en snor.

Etter pause var Tottenham bedre enn alle United-spillerne, bortsett fra keeper David de Gea. Den spanske målvakten var i det umulige hjørnet og reddet alt som kom. Og det var mye. Veldig mye.

– Vi kontrollerte første omgang, men i annen omgang hadde de store sjanser, men vi forsvarte oss godt, sa den spanske keeperen i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Smått utrolig

Allerede tre minutter etter pause fikk Kane muligheten etter strålende kombinasjonsspill av nevnte kvartett, men De Gea vartet opp med en glimrende beinparade. Sekunder senere måtte De Gea ut i full strekk for å hindre Allis heading fra å gå i mål.

Etter 65 minutter gikk ballen hurtig mellom Eriksen, Kane og Alli. Sistnevnte kom alene med De Gea, men igjen gikk United-keeperen seirende ut av duellen. Hjemmelaget skapte den ene sjansen større enn den andre, og at Tottenham ikke scoret et eneste mål virket smått utrolig.

– Det var utrolig at vi ikke scoret. Det var jevnt i første omgang, men annen omgang var noe av det bedre vi har spilt, sa Mauricio Pochettino til TV 2.

Han la mye av skylden for tapet på De Gea, som gjorde elleve redninger i annen omgang.

Langt steg

En av spillerne som har blomstret under Solskjær er Paul Pogba. Han gir sin norske manager mye av æren.

– Jeg koser meg mer med fotballen nå. Jeg liker å være mer med i angrep. Før måtte jeg være mer med i det defensive, noe som ikke er min største styrke. Manageren har bedt meg komme meg ofte i boksen. Er man der, er sjansen stor for at man scorer, sa Pogba til

Med tre poeng er United for alvor med i kampen om den viktige fjerdeplassen. Manchester-klubben ligger på sjetteplass med 41 poeng, à poeng med Arsenal, seks bak Chelsea og sju bak Tottenham på tredje.

Neste runde skal Tottenham i aksjon borte mot Fulham, mens Ole Gunnar Solskjærs menn tar imot Brighton.