Nissan-topp trekker seg

Spanske Jose Munoz trekker seg fra toppjobben i Nissan som følge av Ghosn-skandalen. Foto: AP / NTB scanpix
Spanske Jose Munoz trekker seg fra toppjobben i Nissan som følge av Ghosn-skandalen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissan-topp José Muñoz trekker seg fra sin stilling som følge av at selskapets tidligere styreleder Carlos Ghosn er bedrageritiltalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

José Muñoz sier i en uttalelse på LinkedIn lørdag at han tok avgjørelsen etter «mye seriøs tenkning» fordi selskapet var «involvert i saker som har og vil fortsette å avlede fokus», og viste til tiltalen mot Nissans tidligere styreleder Carlos Ghosn.

Muñoz har jobbet i selskapet i 14 år, og har av flere medier blitt sett på som en mulig arvtaker etter Ghosn. Forrige uke tok han ut permisjon som følge av skandalen.

Fredag kunngjorde påtalemyndigheten i Japan at de har utvidet tiltalen mot Ghosn. De nyeste anklagene dreier seg om økonomisk kriminalitet. Den tidligere styrelederen beskyldes for ytterligere feilrapportering og grov økonomisk kriminalitet.

Før tiltalen ble utvidet, var 64-åringen fra før bedrageritiltalt og anklaget for å ha unnlatt å oppgi en stor del av sin inntekt til skattemyndighetene for å slippe skatt. I tillegg er han anklaget for å ha overført privat gjeld til sin tidligere arbeidsgiver. Han nekter straffskyld.