Trumps eksadvokat stiller til åpen høring i Kongressen

Tidligere advokat for Donald Trump, Michael Cohen, har gått med på å vitne.
Tidligere advokat for Donald Trump, Michael Cohen, har gått med på å vitne. Foto: Corey Sipkin / AFP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Cohen stiller til høring i Kongressen. Han lover å gi en «fullstendig og troverdig» fremstilling av sitt tidligere arbeid som Donald Trumps advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cohen, som var Trumps personlige advokat, stiller til høring i den demokrat-ledede kontrollkomiteen i Representantenes hus i neste måned.

– Som del av min forpliktelse om å samarbeide og gi det amerikanske folk svar, har jeg akseptert invitasjonen fra komitéleder Elijah Cummings om å stille til offentlig høring 7. februar, sier Cohen i en uttalelse torsdag.

– Jeg takker Michael Cohen for å ha gått med på å vitne frivillig foran komiteen, sier Cummings.

Cohen sier i uttalelsen at han ser fram til å avgi en «fullstendig og troverdig fremstilling av hendelsene som har utfoldet seg».

Komiteen skal granske utbetaling av såkalte «hysjpenger» til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornostjernen Stormy Daniels under valgkampen i 2016. Kvinnene hevder å ha hatt en affære med Trump, noe han selv har avvist.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cohen har sagt at Trump ba ham om å utbetale pengene – en påstand Trump har avvist.

Cohen ble i desember dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering. Soningen starter 6. mars. Han har også innrømmet å ha løyet til Senatets etterretningskomité om Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.

– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen i retten før jul. Han sa at han av «blind lojalitet» overfor Trump ble «ført inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».

Cohen var Donalds Trumps private advokat og en av presidentens fremste rådgivere og ledere i forretningsimperiet Trump Organization.