Butikkene taper for netthandelen – konkurstopp i fjor

Ikke på 25 år har flere selskaper blitt slått konkurs enn i 2018, over 5.000 selskaper. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ikke på 25 år har flere selskaper blitt slått konkurs enn i 2018, over 5.000 selskaper. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innehavere av totalt 5.017 selskaper måtte gå den tunge veien til skifteretten etter å ha blitt slått konkurs i fjor. Det er 10,6 prosent flere enn i 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er spesielt firmaer innen varehandel som sliter. I alt gikk 1.042 selskaper konkurs i fjor, en økning på 22,7 prosent fra 2017, melder analysebyrået Experian.

Det er særlig i Buskerud og Aust-Agder økningen i antall konkurser har vært størst.

– Vi får stadig rapporter om at det er tøffe tider i handelsnæringen. Netthandelen spiser markedsandeler og bidrar til at prisene settes under press, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Konkurstallene for 2018 er de høyeste på 25 år, skriver Dagens Næringsliv. Inkludert tvangsavviklinger opphørte totalt 6.288 selskaper i fjor, viser tall fra analyseselskapet Bisnode.

– Vi har hatt litt problemer med å forklare de høye konkurstallene i 2018. For totalbildet i norsk økonomi er jo ganske positivt. Gjennomsnittsbedriften i Norge går bra og folk flest har minst like mye penger å rutte med, sier fagsjef Per Einar Ruud.