Unge Høyre-leder tar abortoppgjør med Solberg

Unge Høyres leder Sandra Bruflot tar et oppgjør mot sin egen partileder, statsminister Erna Solberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Unge Høyres leder Sandra Bruflot tar et oppgjør mot sin egen partileder, statsminister Erna Solberg. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Høyres leder Sandra Bruflot sier statsminister Erna Solberg (H) kan takke seg selv for håndteringen av abortsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er på grunn av Erna og Høyre at vi nå har fått en større debatt om liberalisering av abortloven. De kan takke seg selv dersom abortloven i Norge myknes opp, sier Bruflot til Dagbladet.

Bruflot vil beholde abortlovgivningen slik den er i dag. Hun sier at de som ønsker liberalisering av abortloven, ser en mulighet nå som saken er gjenstand for politisk debatt.

– Mange hadde nok tenkt at abort ikke er på forhandlingsbordet i norsk politikk, men når Erna og KrF sier det motsatte, og statsministeren også lover at «kvinners rett til selvbestemmelse skal styrkes», så får vi selvsagt et press på liberalisering også, sier hun.

Les også: Høie nekter opposisjonen innsyn i abort-vurdering

Ni av ti sier nei til abortinnstramming


Krever resultat

Nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Både Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk og generalsekretær Morten Stærk i organisasjonen Menneskeverd, som har 11.000 medlemmer, setter nå press på KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad. De mener han må oppnå forbud mot både tvillingabort og endre paragraf 2c for å bevare sin troverdighet, ifølge Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var så knapt flertall i KrF for å gå til blå side at abortutspillet til Ropstad og Solberg var med på å avgjøre saken. Dette handler om Ropstads autoritet som fremtidig leder, sier redaktøren.

Solberg-trekk

Abortdebatten blusset opp da Solberg i oktober sa at hun var villig til å diskutere endringer i abortloven dersom KrF valgte å gå inn regjeringen.

Det ene kravet fra KrF dreier om å fjerne paragraf 2c som tillater senabort dersom fosteret er alvorlig sykt.

Det andre kravet, som har fått mindre oppmerksomhet i debatten, var forbud mot selvbestemt tvillingabort på ett av to friske fostre.