Horneland blir Rosenborg-trener

Eirik Horneland (t.h) og assistenttrener Karl Oskar Emberland tar over Rosenborg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Eirik Horneland (t.h) og assistenttrener Karl Oskar Emberland tar over Rosenborg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eirik Horneland er ansatt som hovedtrener i Rosenborg på en toårskontrakt. Han tar med seg assistenten Karl Oskar Emberland til Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Rosenborg på sitt nettsted torsdag ettermiddag.

Duoen Horneland og Emberland kommer fra en suksessrik sesong som Haugesund-trenere, som endte med en sterk 4.-plass. De tar over stafettpinnen fra Rini Coolen, som ble ansatt som midlertidig RBK-trener i juli etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken.

Trond Henriksen fortsetter som assistenttrener i RBK.

Forlenget nylig med FKH

I tillegg til suksess i Haugesund har Eirik Horneland erfaring som trener i Sogndal og for Norges G18-landslag. Han har også bakgrunn som trener og sportslig leder i Sportsklubben Vard. Horneland hadde vært trener i Haugesund siden høsten 2016.

Så sent som i november skrev Horneland under på en ny kontrakt med Haugesund. Avtalen var på tre år, og treneren pekte da på klubbens ambisjoner og evne til å tenke langsiktig som viktige årsaker. Nettopp den nye kontrakten kan ha vært medvirkende til at forhandlinger mellom RBK og Haugesund har gått ekstra tregt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Adresseavisen skriver at 50-åringens navn dukket opp hos RBK tidlig i jakten på en ny hovedtrener. Ifølge VG takket Horneland nei til klubbens første tilbud.

Haugesunds Avis skriver at nåværende sportsdirektør Jostein Grindhaug skal overta treneransvaret i FKH midlertidig.

Aktuelt: Coolens dom over vikarperioden i RBK: – Levert som forventet, men spillet kan bli mye bedre

Trenerjakten har tatt tid

– En veldig god løsning for Rosenborg, sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen om ansettelsen av Horneland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er trenerjakten, som startet allerede i august, ferdig for RBK. Koteng har tidligere sagt at Rosenborg hadde satt en frist for å finne en ny trener til 1. desember, men slik ble det altså ikke.

Aktuelt: Søderlund og Helland fyrer løs mot Koteng

Rini Coolen, som var klubbens midlertidige trener fra sommeren, førte storklubben til seriegull og cuptittel, men det var ikke nok til å få jobben permanent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av de siste månedene er mange navn blitt nevnt som aktuelle for RBK-jobben. Blant andre Aalborg-trener Morten Wieghorst og Nordsjælland-trener Kasper Hjulmand ble lansert som hete kandidater. I begynnelsen av desember skal dessuten Sarpsborg-trener Geir Bakke ha takket nei til jobben.

Aktuelt: Fotballavhengig Solbakken utelukker RBK helt