Niger: Over 280 Boko Haram-medlemmer drept

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 287 antatte medlemmer av Boko Haram er drept i en offensiv i Niger den siste uken, opplyser landets forsvarsdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 200 jihadister er drept i luftangrep, mens ytterligere 87 er drept av bakkestyrker siden offensiven startet 28. desember, heter det i en uttalelse som ble lest opp på statlig fjernsyn.

Tsjadsjøen

Offensiven kommer etter at vestafrikanske ledere hadde samtaler i november om de tiltakende angrepene fra den nigerianske islamistgruppen i områdene rundt Tsjadsjøen. Tsjad, Kamerun, Nigeria og Niger møtes i grenseregionen.

Nigers militæroperasjon er gjennomført på øyer i innsjøen og langs elven Komadougou Yobe, som danner en naturlig grense mellom Niger og Nigeria. Har sier den ikke har lidd menneskelige eller materielle tap i offensiven. Åtte kanoer, to rakettkastere og andre våpen, kjøretøy og ammunisjon er beslaglagt.

Bekymret minister

I desember sa Nigers forsvarsminister at han fryktet nye Boko Haram-angrep i januar, når vannstanden begynner å synke i Komadougou Yobe. Landet er særlig bekymret på grunn av situasjonen i nabolandet Nigeria, der «militærbaser har blitt overvunnet».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Boko Harams krigere har klart å skaffe seg forsyninger og hente nye krefter, sa Kalla Moutari.

Boko Harams opprør startet nordøst i Nigeria i 2009, men har siden spredd seg til nabolandene og utløst en regional militær innsats. Rundt 27.000 mennesker er drept og to millioner fordrevet, noe som har skapt en humanitær krise i regionen. Både militære og sivile har vært mål for angrep, og gruppen har bortført både skoleelever og ansatte fra utenlandske selskaper.