Østberg slått med tre tideler i Toblach-thriller

Ingvild Flugstad Østberg ble så vidt slått på 10-kilometeren i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ingvild Flugstad Østberg ble så vidt slått på 10-kilometeren i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingvild Flugstad Østberg øynet etappeseier, men kom akkurat til kort i duellen med Natalia Neprjajeva. Russeren vant og gikk inn til Tour de Ski-ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjøvik-jenta var 0,3 sekund unna sin tolvte i verdenscupen, men fortsatt er hennes siste triumf fra Oberstdorf-fellesstarten under fjorårets tour.

– Jeg har hatt litt utur med tidelene på flere løp i år. 0,3 var veldig nærme seier, men det var et veldig bra løp. Jeg tar med meg det, sa Østberg til NRK.

28-åringen har i vinter vært klart best i fri teknikk av samtlige løpere som går Tour de Ski. Likevel overrasket Neprjajeva og gikk inn til seier med nesten minst mulig margin.

– Et veldig bra løp

– Det er litt surt når det står om første- og annenplass, men jeg tar mest med meg at det var et veldig bra løp. Det var litt vanskelig å få en ordentlig god følelse uti der, men jeg disponerte løpet veldig bra. Jeg gikk kanskje litt for svakt helt mot slutten, men det var ganske likt med Neprjajeva, sa Østberg.

Fra lederstolen fulgte Østberg spent med på løpene til Krista Pärmäkoski og Neprjajeva. Spesielt sistnevnte var en reell trussel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russeren ledet ved alle mellomtider fra 2,1 og 8 kilometer, men luken til Østberg ble stadig mindre.

Med to kilometer igjen ledet Neprjajeva med et halvt sekund. I mål var avstanden nede i 0,3.

Weng på gang

Heidi Weng fikk ikke opp farten under lørdagens prolog i Tour de ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Heidi Weng fikk ikke opp farten under lørdagens prolog i Tour de ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Østberg startet distanserennet 54 sekunder bak sprintspesialisten Stina Nilsson. Lørdag ble hun nummer 16 i Tour de Ski-åpningen. Neprjajeva er ny sammenlagtleder.

Heidi Weng har i vinter vært langt unna god gammel form, men lørdag viste hun klar framgang. 27-åringen var nest best av de norske og krysset målstreken 21,2 sekunder bak vinnertiden. Weng har vunnet Tour de Ski de to siste årene, og forrige sesong vant hun også verdenscupen sammenlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er skikkelig glad og lettet over at det går litt bedre. Dette ser lyst ut, sa Weng til NRK.

Johaug-rekken brutt

Kari Øyre Slind havnet på 9.-plass og ble slått med 49 sekunder, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen la seg inn på en 14.-plass. Deretter fulgte Lotta Udnes Weng som nummer 25.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trioen Tiril Udnes Weng, Silje Øyre Slind og Mari Eide ble nummer 29, 30 og 32. Også Maiken Caspersen Falla (47.-plass) og Anna Svendsen (55.-) deltar i touren.

Det var første gang i vinter at et distanserenn i verdenscupen ikke ble vunnet av Therese Johaug. Skidronningen fra Dalsbygda valgte å droppe touren for å være i best mulig form til Seefeld-VM i februar.

Heller ikke OL-mester Ragnhild Haga er med på langrennsfesten i Mellom-Europa.

Les også: Weng usikker på om hun fullfører touren

Sundby om lettere Tour de Ski: – Blir som å pi.... i buksa