Bolsonaro lover enklere tilgang til skytevåpen i Brasil

Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro fotografert under en seremoni ved valgdomstolen i Brasilia tidligere i desember. Foto: AP / NTB scanpix
Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro fotografert under en seremoni ved valgdomstolen i Brasilia tidligere i desember. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils påtroppende president Jair Bolsonaro lover en instruks som skal sikre at borgere uten kriminelt rulleblad er i stand til å besitte skytevåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser den tidligere offiseren på Twitter lørdag. Høyrenasjonalisten Bolsonaro tas i ed 1. januar. Bolsonaros løfte om å gjøre det lettere for brasilianere å skaffe seg våpen, var sentralt i valgkampen.

I dag er besittelse av skytevåpen strengt regulert i Brasil. Sivile må gjennom en lang prosess, og salg av våpen er begrenset til små kalibre.

Likevel er vold utført med skytevåpen et stort problem i det søramerikanske landet. I 2017 ble over 63.000 mennesker drept i Brasil.

I en folkeavstemning i 2005 ble brasilianere spurt om de synes salg av skytevåpen burde forbys. Nesten 64 prosent stemte nei.

Les også: Brasil tror drapsdømt italiener er på rømmen i Bolivia