«Gule vester» demonstrerer i Taiwan

En demonstrant krever skattereform i Taipei på Taiwan torsdag. I likhet med demonstrantene i Frankrike, brukte demonstrantene gule vester. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB scanpix
En demonstrant krever skattereform i Taipei på Taiwan torsdag. I likhet med demonstrantene i Frankrike, brukte demonstrantene gule vester. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tusen personer i gule vester demonstrerte i Taipei, med krav om lavere skatter og rettferdig behandling av skattesaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene hadde latt seg inspirere av den franske protestbevegelsen som har satt sitt preg på gatene i mange franske byer de siste ukene.

Demonstranter i gule refleksvester ropte slagord utenfor finansdepartementets bygning i den taiwanske hovedstaden, og holdt opp bannere med protester mot skattepolitikken. Demonstrasjonen torsdag var den tredje denne uken.

En representant for myndighetene sa for noen dager siden at de hadde kommet demonstrantene i møte på enkelte punkter, og viste til informasjon lagt ut på departementenes hjemmesider. Likevel fortsetter protestene.