Skrev historie: Solskjær fikk drømmedebut med 5-1-seier

Ole Gunnar Solskjær fikk en drømmestart som Manchester United-manager med 5-1-seier over gamleklubben Cardiff borte i Premier League lørdag.

Solskjær kunne rett og slett ikke drømt om en bedre start.

– Fotball er lett om du har gode spillere. Det er en fantastisk gruppe med spillere, og deres kvalitet er utrolig, sa Solskjær til BT Sport.

– Jeg kom onsdag kveld og hadde bare torsdag og fredag med laget. Wayne Rooney tekstet meg og ga meg noen råd. Han sa at jeg skulle la dem spille fotball, kose seg og være Manchester United, la han til.

Marcus Rashford sendte United i ledelsen da han banket et frispark i mål fra drøye 20 meter etter bare tre minutter.

– Han vil at vi skal være positive, spille ball og alltid se etter lukene. Dette var bare starten. Vi skal forbedre oss og bli bedre på det, sa Rashford til BT Sport etter kampen.

– Det har vært bra. Vi spilte med mye energi i dag og mye glede og spenning, sa Jesse Lingard. ​ Han scoret to av målene.

Ander Herrera ble kampens andre målscorer da han testet slegga etter en knapp halvtime.

Paul Pogba, som var tilbake i lagoppstillingen under Solskjær, åpnet forsvaret før Herrera skjøt ballen i mål via Greg Cunningham.

Solskjær feiret vilt på benken etter spanjolens scoring.

Straffescoringer

Men etter 38 minutter kom Rashford i fokus igjen. Engelskmannen tok med seg ballen i eget felt med overarmen/skulderen, og dommer Michael Oliver pekte på straffemerket etter å ha konferert med assistentdommeren. Victor Camarasa banket ballen opp i nettaket bak David de Gea.

Det tok likevel bare to minutter før Manchester United var tilbake i to måls ledelse. Anthony Martial var sikker alene med keeper etter lekre kombinasjoner.

(Saken fortsetter under)

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær under kampen mot Cardiff. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ti minutter ut i andre omgang skaffet Jesse Lingard bortelaget straffespark etter å ha blitt bokset inn av tre Cardiff-spillere. Han var sikker da han tok straffesparket selv.

Et heltent United-lag lekte seg i Wales og fortsatte å produsere sjanser, men Neil Etheridge tok hånd om resten helt fram til Pogba og Lingard kombinerte like før full tid.

Pogba hadde en leken stikker, og Lingard rundet keeper og scoret sitt andre for kvelden.

Solskjær fikk dermed en herlig start i sin første kamp på benken i Manchester United. Det skjedde mot klubben han ledet i bare 30 kamper i 2014.

Det var første gang at United scoret fem mål i en og samme Premier League-kamp siden Alex Ferguson avsluttet sin eventyrlige managerkarriere med 5-5 mot West Bromwich i mai 2013.

Gunstig program

Nordmøringen er hentet tilbake til Manchester United for å få opp humøret og spillegleden igjen. Under José Mourinhos ledelse skal stemmingen i klubben ha vært kjølig, spesielt det siste halvåret.

Nå venter to kamper på Old Trafford i romjulen (26. og 30. desember). De går mot Huddersfield og Joshua Kings Bournemouth.

Solskjær har kommet inn på et gunstig tidspunkt når det gjelder motstandere. Ni av Uniteds ti neste kamper går mot helt overkommelige lag.

Bare bortekampen mot Tottenham (13. januar) i samme periode kan kalles svært vanskelig.

Solskjær skal i utgangspunktet lede United ut sesongen. Etter planen skal han returnere til Molde.

Fakta om Ole Gunnar Solskjær

* Alder: 45 (født 26. februar 1973 i Kristiansund)

* Yrke: Manager

* Klubb: Manchester United (på utlån fra Molde)

* Trenermeritter: To seriegull (2011 og 2012) og ett cupgull (2013) med Molde.

* Tidligere klubber som trener: Molde (2015-nå), Cardiff (2014), Molde (2011-2013), Manchester Uniteds reservelag (2008-2010).

* Klubber som spiller: Manchester United, Molde og Clausenengen.

* Kamper/mål totalt for Manchester United: 366/126

* Kamper/mål for Molde: 42/31

* Landskamper/mål: 67/23.

* Takket nei til jobben som landslagssjef for Norge i 2017.

* Ledet Manchester United som manager for første gang i 5-1-seieren borte mot Cardiff lørdag.