Bror til drapsmistenkt: – Han ble hjernevasket

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de fire mennene som er pågrepet for drapene på den norske og danske kvinnen i Marokko, ble hjernevasket, hevder broren hans i et TV-intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han var helt normal. Han gikk i moskeen, og kom hjem igjen. Men jeg og familien vet ikke hvem som var vennene hans eller hvilke folk han omga seg med, sier en mann som ifølge TV-kanalen Kifache TV er broren til den ene av de fire mistenkte gjerningsmennene.

Ifølge VG og Dagbladet , som viser til TV-intervjuet med mannen, ber mannen myndighetene om å «overvåke dem som hjernevaskes». Han sier broren ikke hadde noen utdannelse og mener han ble påvirket til å endre tankesett. Han forteller videre at broren forsvant torsdag forrige uke, og at han ikke hørte noe fra broren før han ble pågrepet av politiet.

Bakgrunn: Tre mistenkte pågrepet

– Broren min var en vanlig person, men endret seg etter at han begynte å anlegge skjegg. Det er vennene til broren min som er grunnen til endringen. De hjernevasket ham, sier mannen.

Mannen siterer et koranvers der det heter at «Den som dreper et menneske (...), skal anses som han hadde drept hele menneskeheten.»

Les også: Kripos undersøker video som trolig viser de drapsmistenkte

Video: Drapene i Atlasfjellene ryster hele den marokkanske befolkningen.