Nilsson vant som hun ville, Falla forsvant ut i kvartfinalen

Maiken Caspersen Falla ble slått ut i kvartfinalen på kvinnenes sprint i fri teknikk i Davos lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla ble slått ut i kvartfinalen på kvinnenes sprint i fri teknikk i Davos lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla er langt unna storformen og ble slått ut i kvartfinalen i kvinnenes skøytesprint i Davos lørdag. Svenske Stina Nilsson vant rennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Falla var bare fjerde best av de norske i prologen, men gikk greit videre som nummer 16. I kvartfinalen ble hun kun nummer fire i sitt heat, og tiden var heller ikke god nok til å ta seg videre som lucky loser.

28-åringen ble forkjølet etter verdenscupåpningen i Finland. Hun sto derfor over sprinten på Lillehammer.

– Jeg er litt forbannet etter at jeg har fått gjort en bra jobb i sommer og i høst. Jeg er merker jo litt hvordan luftveiene ikke fungerer helt ennå. Jeg er for dårlig på alt, og det går ikke i dette selskapet, sa Falla til TV 2.

Gjerdrum-løperen har vunnet sprintcupen de tre siste sesongene.

Tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng tok seg begge til semifinale. Lotta avanserte som lucky loser, mens søsteren med annenplass i sin kvartfinale. Ingvild Flugstad Østberg var også å finne i semifinalen som lucky loser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lotta måtte derimot si takk for seg i den første semifinale og tok 10.-plassen totalt. Tiril var i ferd med å avansere i feltet ut på sisterunden, men mistet skien i en sving og hindret også Østberg. De to endte sist i sitt heat og tok 11.- og 12.-plassene.

Kathrine Harsem ble slått ut i det første kvartfinaleheatet, som ble vunnet av amerikanske Sophie Caldwell foran hjemmehåpet Nadine Fähndrich. Caldwell var best i prologen tidligere på dagen.

Det var Stina Nilssons første seier for sesongen. Caldwell tok annenplassen foran svenske Maja Dahlqvist i finalen.