Klæbo involvert i trafikkulykke

Onsdag var Johannes Høsflot Klæbo involvert i en trafikkulykke i Trondheim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Onsdag var Johannes Høsflot Klæbo involvert i en trafikkulykke i Trondheim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiesset Johannes Høsflot Klæbo kjørte onsdag inn i en forankjørende bil som hadde stoppet for et gangfelt. En 12 år gammel fotgjenger pådro seg mindre skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde på Byåsen i Trondheim onsdag ettermiddag. Klæbo fikk førerkortet sitt midlertidig beslaglagt.

– Jeg kan bekrefte at Johannes har vært involvert i en påkjørsel. Det var en vanlig påkjørsel, med hans bil, sier far og manager Håkon Klæbo til VG.

Faren er i Oslo, men har snakket med sønnen.

Ingen dramatikk

Politiet i Trøndelag skriver på sin Twitter-konto at det var to biler som var involvert i ulykken hvor den ene kjørte inn i den andre bakfra. Den forankjørende bilen traff en forgjenger, en 12 år gammel jente som fikk mindre personskader.

– Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier Håkon Klæbo.

Politiadvokat Tina Værnes i Trøndelag politidistrikt bekreftet overfor VG at det var en mann i 20-årene som har fått førerkortet midlertidig beslaglagt, og at vedkommende var sjåfør i den bakerste bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiser til Davos

Ifølge sprintlandslagstrener Arild Monsen vil ikke ulykken ha noen innvirkning på Klæbos deltakelse i helgens verdenscuprenn i Davos.

– Etter det jeg har fått opplyst så har det godt bra med alle de involverte. Det er ingenting som tyder på at han ikke stiller i renn til helgen, opplyser Monsen til NTB.

Klæbo reiser nedover til den sveitsiske skimetropolen fredag morgen. Han skal gå lørdagens sprint i fri teknikk.