Huawei-direktør krever å bli løslatt

En tegning fra retten i Vancouver, hvor Meng Wanzhou (t.h.) sitter ved siden av en oversetter hvor hun krever å bli løslatt mot kausjon. Foto: AP / NTB scanpix
En tegning fra retten i Vancouver, hvor Meng Wanzhou (t.h.) sitter ved siden av en oversetter hvor hun krever å bli løslatt mot kausjon. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou krever seg løslatt mot kausjon på grunn av sin helsetilstand. Hun erklærer seg uskyldig i alle anklager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettsdokumenter publisert søndag viser at Meng krever å bli løslatt mens hun venter på rettslig behandling av en eventuell utlevering til USA. Hun sier hun har svært høyt blodtrykk og frykter for helsen dersom hun blir sittende i fengsel, skriver Reuters.

Meng ble pågrepet 1. desember i Canada på bakgrunn av en arrestordre fra USA, som anklager henne for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran.

Anklagen er sentrert rundt selskapet SkyCom, som har solgt teletjenester til Iran. Påtalemyndigheten ser SkyCom som en del av Huawei, noe Meng avviser og flere ganger skal ha nektet for overfor amerikanske banker.

Kina har kritisert pågripelsen av Meng og har kalt inn USAs ambassadør til landet på teppet.

Meng sier hun og hennes familie lover å bli værende i Canada dersom hun blir løslatt. Hun viser til at hun har sterke bånd til Vancouver som går minst 15 år tilbake i tid, i tillegg til at hun har eiendom i byen.