Generaler drept i al-Shabaab-angrep i Somalia

Islamistgruppa al-Shaabab hevder å stå bak angrepet nær Mogadishu hvor to generaler og fem soldater ble drept. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
Islamistgruppa al-Shaabab hevder å stå bak angrepet nær Mogadishu hvor to generaler og fem soldater ble drept. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To generaler og fem andre soldater ble drept da en mine gikk av nær Somalias hovedstad Mogadishu. Islamistgruppa al-Shaabab hevder å stå bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

General Omar Adan Hassan, leder for den somaliske hærens 12. brigade, og brigadens operasjonelle kommandør, General Abdi Ali Jamame, var blant dem som ble drept i eksplosjonen.

I en uttalelse fra presidentens kontor hedres de omkomne som «martyrer» som har «ofret sitt liv» i kampen for å vinne tilbake fred i Somalia.

Generalene og de fem andre soldatene som ble drept var en del av en militærkolonne som var på vei hjem til Mogadishu etter å ha besøkt en militærbase sør for hovedstaden.

På veien kjørte de over en mine som tilsynelatende hadde kjøretøyet general Omar Dhere satt i som mål, sier militærtalsmann Mohamed Adan til nyhetsbyrået AFP.

Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab, som har kjempet for å styrte den internasjonalt støttede regjeringen i Somalia i over et tiår, hevder at de sto bak angrepet.