Kraftige børsfall i Europa og Asia

En kvinne foran en tavle som viser den internasjonale børsutviklingen i Tokyo i forrige måned. Illustrasjonsfoto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
En kvinne foran en tavle som viser den internasjonale børsutviklingen i Tokyo i forrige måned. Illustrasjonsfoto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Europeiske børser falt kraftig etter åpningen torsdag. I Asia sank alle de største børsene etter at en toppsjef i kinesiske Huawei ble pågrepet i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt før klokken 11.30 hadde børsene både i London og Frankfurt sunket 2,5 prosent. Hovedindeksen ved Oslo Børs lå 3 prosent lavere enn sluttnoteringen dagen før.

Samtidig lå prisen på nordsjøolje under 60 dollar fatet etter en nedgang på nesten 4 prosent sammenlignet med nivået onsdag.

I Tokyo falt Nikkei-indeksen falt 1,9 prosent i løpet av dagen. I Hongkong og Shanghai var nedgangen på henholdsvis 2,5 og 1,7 prosent.

Samtidig: Oslo Børs falt 1,2 prosent på 10 minutter

En av årsakene til det asiatiske børsfallet er pågripelsen av mobilgiganten Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou i Canada. Onsdag ble det kjent at hun ble pågrepet i Vancouver under en mellomlanding i helgen.

USA ønsker henne utlevert, og ifølge Wall Street Journal er årsaken mistanke om at Huawei har opptrådt i strid med USAs Iran-sanksjoner.

Myndighetene i Kina krever løslatelse av Meng umiddelbart. Pågripelsen har utløst bekymring for at handelskonflikten mellom Kina og USA kan bli vanskeligere å løse.

Aktuelt: Nordsjøoljen under 60 dollar fatet