Fiskeridirektoratet vil ha fiskeforbud av torsk i hele Oslofjorden

På grunn av et historisk lavt bestandsnivå av torsk vil Fiskeridirektoratet innføre forbud mot fiske av torsk i hele Oslofjorden og gyteområder i Skagerrak. FOTO: NTB SCANPIX
På grunn av et historisk lavt bestandsnivå av torsk vil Fiskeridirektoratet innføre forbud mot fiske av torsk i hele Oslofjorden og gyteområder i Skagerrak. FOTO: NTB SCANPIX Foto: Scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeridirektoratet foreslår at det blir innført et forbud mot å fiske torsk fra Telemark til svenskegrensen, noe som betyr at hele Oslofjorden får et forbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget er en oppfølgning etter at direktoratet tidligere i år sendte ut et høringsforslag.

Årsaken er at det må settes inn tiltak fordi tilstanden for kyst- og fjordtorsken i Sør-Norge over tid blitt dårligere og bestandene nå er på et historisk lavmål.

I tillegg til å foreslå et forbud for Oslofjorden opprettholder direktoratet forslaget om å innføre forbud mot å fiske torsk også i gytefelt på Skagerrak-kysten i perioden 1. januar til og med 30. april.

I praksis betyr dette et generelt forbud mot fiske av torsk, men direktoratet vil tilpasse forbudet slik at et begrenset yrkesfiske av torsk i Oslofjorden kan fortsette.

Vernetiltakene for å beskytte fjord- og kysttorsk vil ha størst konsekvenser for fritidsfiskere i og med at det vil bli forbudt å fiske torsk med alle typer redskap fra fylkesgrensen mellom Vestfold og Telemark til grensen mot Sverige.

Les også: Lønnsomt torskefiske ved Jan Mayen for første gang i nyere tid

Uenighet om sildekvoter - KrF-politiker frykter overfiske

Fiskeridirektoratet vil forby torskefiske i Oslofjorden

– Fang og slipp-fiske verre for fisken enn antatt