Over 130 skadd og 400 pågrepet i Frankrikes verste gateuro på flere år

Demonstranter dytter en utbrent bil under lørdagens protester i Paris. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstranter dytter en utbrent bil under lørdagens protester i Paris. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 133 personer ble skadd og 412 pågrepet under lørdagens protester i Paris, opplyser politiet. Protestene var de verste i landet på flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

23 av de skadde var politibetjenter, opplyste hovedstadens politi søndag. De opplyste videre at 378 av de pågrepne er satt i varetekt.

Frankrikes president Emmanuel Macron innkaller søndag statsminister Édouard Philippe og innenriksminister Christophe Castaner til hastemøte for å diskutere sikkerhetssituasjonen. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal det da vurderes om det skal innføres unntakstilstand for å hindre ytterligere opptøyer.

Macron fordømte lørdag kveld de voldelige demonstrasjonene.

– Vold er uakseptabelt, sa presidenten, som varslet alvorlige konsekvenser for de ansvarlige.

Les også: Mann bar bombe under bensinprotester i Frankrike

Om lag 5.500 demonstranter deltok i lørdagens protestaksjon. Mange biler ble satt i brann, og noen tente på en bygning langs paradegaten Champs-Élysées. Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene. Mange av dem svarte med å kaste steiner og stokker mot politiet.

Det var tredje helg på rad at demonstrantene, som står i spissen for en protestbevegelse de kaller De gule vestene, demonstrerer mot myndighetens planlagte avgiftsøkning på bensin og diesel med henholdsvis 1 cent (8 øre) og 4 cent (32 øre).