Orkla satser på finsk pizza

– Oppkjøpet av Kotipizza Group er i tråd med vår strategiske ambisjon, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
– Oppkjøpet av Kotipizza Group er i tråd med vår strategiske ambisjon, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Orkla ønsker å kjøpe alle aksjene i selskapet som eier Finlands største kjede for pizzarestauranter, Kotipizza Group.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudet gjelder kjøp av alle utestående aksjer i selskapet for 224 kroner per aksje. Dette verdsetter Kotipizza Groups egenkapital til om lag 146,1 millioner euro, rundt 1,4 milliarder kroner, skriver Orkla AS i en pressemelding torsdag morgen.

– Oppkjøpet av Kotipizza Group er i tråd med vår strategiske ambisjon om å vokse i kanaler med høyere vekst enn tradisjonell dagligvare, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Kotipizza Group hadde en nettoomsetning på 84,1 millioner euro i 2017 og et resultat etter ned- og avskrivninger (EBIT) på 6,4 millioner euro. Selskapet har sitt hovedkontor i Finland og har 95 ansatte. Virksomheten er planlagt å drives som en selvstendig enhet i Orkla.

Kjøpet er betinget av godkjenning av relevante tilsynsmyndigheter, og at Orkla får kontroll over mer enn 90 prosent av utestående aksjer og stemmer i Kotipizza Group.